Project name:

Grassroots Hungary

Project description:

A riport jellegű, önreflektív film és fotó készítés, a helyi, személyes történetek, a gyerekekre nézve érvényes állítások és közös gondolkodás a program célja. Mindezt kiegészítve más civil szervezetek, tevékenységek megismerésével. A célcsoport a gyerekeken túl, a tanodák szakemberei, tanárai, mentorai voltak.

A műhelymunkákat közösen valósítottuk meg a Bagázs Egyesülettel, a pécsi Számá Dă Noj!  – Vigyázz Reánk! Egyesület keretében működő Kászá dăsztyisză – Nyitott Ház, Gilvánfa tanodával, a Pátka bárányai tanodával és a salgótarjáni Pressley Ridge Alapítvánnyal.

A közös budapesti, háromnapos műhelyfoglalkozás (DocuArt) az élménypedagógiai elemekről és a tanodák gyerekeinek ismerkedéséről szólt. Vendég program volt a Menedék Egyesület bemutatkozó és minta foglalkozása, valamint a Romani Design megismerése.

A salgótarjáni műhelymunkában (Pressley Ridge tanoda) a gyerekek és a mentorok ötletéből kiindulva határoztuk meg a témát: adománygyűjtő és népszerűsítő kisfilmet készítettünk a tanoda leendő tanösvényének támogatásához. A bagi konténerház bemutatásánál (Bagázs Egyesület) és versre írt zenés klip forgatásán (Pátka bárányai tanoda) a zene, a szöveges alap és a képi-tartalmi világ is a közös munkára, a tanodai gyerekek érdeklődési területére és hozott élményeire épült.

https://www.facebook.com/zoldpok/videos/1675492469161763/

A fél éves programban az interjúkészítés, riportkészítés mellett, a fotózás gyakorlata találkozott a játékos és önreflektív, a résztvevő gyerekek és felnőttek felismeréseire, már meglévő tapasztalataira épülő foglalkozásokkal, közösségépítő szándékkal.

https://www.facebook.com/zoldpok/videos/1690235014354175/

Készült a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával. / Supported by a grant from the Open Society Foundations.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.